Prædikestol

Prædikestolen

 

I Sct. Thomas Kirke har vi hvert forår og efterår en lille suite af gudstjenester, som vi kalder for prædikestolen. Det er korte aftengudstjenester med udvalgte gæsteprædikanter. Gudstjenesten er helt enkel, med prædikenen i centrum, omkranset af et par sange og med sublim musik.

Prædikestolen begyndte i 2014. Den første på stolen var juraprofessor Eva Smith, siden har der stået 50 andre og meget forskellige mennesker, men alle fælles om det at have noget på hjerte.

 

Der findes ikke et særligt kirkesprog, man skal beherske for at prædike. Eller en stålfast tro, hvad det så måtte være? En prædiken er et slags eksistentielt tankerum, den er ikke som en politik tale ideologisk funderet, den er ikke et foredrag, ikke en salgstale, coaching eller moral, måske er den en fortælling, en åben undersøgelse af den menneskelige eksistens.

Vi stiller gæsteprædikanterne spørgsmålene

Hvad er vigtigt i livet? Vigtigt at huske os selv og hinanden på?

Hvad tror du på – i bredeste forstand? Og hvor har du det fra, du tror på? Er der nogen, der har fortalt dig det eller vist dig det? Har du læst det eller erfaret det, som du bygger på?

 

Gudstjenesterne ligger i marts og november måned, onsdage kl. 19.00.

Efter gudstjenesten byder vi på snacks og lidt at drikke, for det er rart at mødes og tale lidt sammen, inden man igen går hver til sit.

 

Velkommen til Prædikestolen!